maanantai 7. maaliskuuta 2016

Back to Business

Töttöröö, 50. teksti tässä blogissa! Ja viides vuosi tätä blogia! Eli keskimäärin... 10 bloggausta per vuosi... sietäisin hävetä! :D

Keskustelimme syksyllä koulussa parin hyvän kaverini kanssa siitä, kuinka ihanaa olisi, jos kirjoittamisflow olisi aina päällä ja voisi kirjoittaa postauksia suorastaan varastoon. No, sitä päivää odotellessa, mutta ainakin olen yrittänyt ottaa ryhtiliikkeen tämän blogin suhteen.

Eli uusi vuosi alkoi, ja tuntuu huimalta ajatella, että nyt alkoi kevätlukukausi.... ja että enää koskaan ei tarvitse lukea pääsykokeisiin! Tämän asian sisäistäminen vie näemmä hiukan aikaa, heh. ;D

Syksy oli kyllä huikeaa aikaa, ja tuntui että elämässä tapahtui koko ajan asioita hirveää tahtia. Erityisesti loppusyksystä tuntui, että ei enää tahdo pysyä perässä ihan kaikessa, koulussakin kun käytiin asioita valtavalla tahdilla läpi.

Solun aineenvaihdunta -kurssi teetti melkoisesti töitä, ja sen loputtua alkoikin kauhulla pelätty neurobiologia. Tänä vuonna kurssi oli toteutettu 2,5 viikon tiivistahtisena sessiona,  joka oli kyllä ainakin omasta mielestäni ihan hyvä ratkaisu. Tosin asioiden sisäistäminen tätä tahtia vaati oikeasti kunnon panostamista vapaa-ajalla. Tentti myös oli varsin kuumottava, astuessani ulos salista en ollut yhtään varma miten se meni. Tavoitteena oli julmasti sanottuna vain päästä läpi, kysymykset kun olivat aikamoisia. Onnekseni sain muutama päivä sitten tiedon, että pääsin läpi. Huhhuh! (Ja sain jopa 3, mitä ihmettä!)

Loppiaisen jälkeen meillä alkoi verenkierron ja hengityksen kurssi, ja pidin ainakin itse asiaa mielenkiintoisena. Tosin se voi johtua siitä, että sydän on mielestäni koko kropan ehdottomasti mielenkiintoisin elin. :D Luentoja oli parisen viikkoa, joukossa kolme labrakertaa ja sitten oli vielä vuorossa EKG ja verenpainetutkimuksia koirilla. Superkivaa! Tentti tosin ei tälläkään kertaa ollut ehkä ihan kaikista helpoimmasta päästä, joten tuloksia saa hiukan jännittää. :)

Äsken meillä oli menossa kehitysbiologian ja solu- ja molekyylibiologian kurssit menossa. Onneksi kebi hoidettiin tentin sijaan oppimispäiväkirjojen, vertaisarvioiden ja loppuyhteenvedon avulla! Tuntuu, että tuli pohdittua asioita aavistuksen verran syvällisemmin ja kuhunkin luentoon tuli paneuduttua tavallista syvemmin.

Solu- ja molekyylibiologia taas puolestaan on minulle niin tuttua Jyväskylän sivuaineopintojen myötä, etten sitä kummemin stressaa. :) Olisin luultavasti saanut kurssin myös hyväksilukuun, mutta ajattelin, että kertaus on opintojen äiti ja olin varma etten muistaisi asioita niin hyvin. Harmittavasti olin tässä välillä pahassa flunssassa, joten missasin suuren osan luentoja. Onneksi asia oli kuitenkin täysin samaa kuin mitä aiemmin olen käynyt, joten ei mitään hätää! :)

Somon ja kebin jälkeen alkoivat verenkierron, neurobiologian ja hengityksen leikkelyt, jotka kestivät puolisentoista viikkoa. Käytännössä asioiden hahmottaminen on vain niin minun juttuni, näihinkin rakenteisiin sai paljon paremman käsityksen. Leikkelyt hoidettiin jälleen demoamalla rakenteet sen jälkeen, kun yksi kokonaisuus oli hahmotettu.

Leikkelyiden jälkeen puolestaan meillä alkoi ruuansulatuksen jakso, jonka luentoja on ehtinyt olla parisen päivää. Lisäksi teemme artikkeliesityksen ryhmissä, sekä parit labrat ja kävimme myös juuri ennen väliviikon alkua navetassa kuuntelemassa pötsi- ja sydänääniä, sekä tietenkin ihastelemassa vasikoita.

Nyt alkoikin lomaviikko, jota on odotettukin! Tosin hauskaa on, että koulua ehti olla puolitoista viikkoa välissä, ennen kuin on taas viikon mittaisen pääsiäisloman vuoro. :D En kyllä valita, on tahtonut olla hieman väsymystä ilmassa, varsinkin kun olin pari viikkoa enemmän tai vähemmän flunssassa tuossa välillä. Onneksi kevät on tuloillaan ja kaikkea hauskaa tiedossa! :)


1 kommentti:

  1. Moi Lotta!

    Blogisi vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja sisällöltään rikkaalta. Lääkistä käsittelevät blogit liittyvät olennaisesti oman yrityksemme toimintaan ja olisinkin kiinnostunut keskustelemaan markkinointiyhteistyöstä kanssasi.

    Laita sähköpostia alla olevaan osoitteeseen, niin pääsemme juttelemaan asiasta enemmän.

    jjmlistat@crepidotus.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥