Kemian aikoina en jaksanut mennä jokaikiseen rientoon, vaan vietin mieluummin koti-iltoja yksin tai kavereiden kanssa. Nyt eläinlääkiksen varsasyksynä (varsa = eläinlääkiksen fuksi) olen yrittänyt käydä oman jaksamiseni mukaan kaikissa mahdollisissa tapahtumissa. Ensimmäinen syksy on se niin sanottu sosiaalistumisvaihe, jossa pääsee mukaan oman tiedekunnan opiskelijaelämän saloihin ja tutustuu niin omaan vuosikurssiinsa kuin toivottavasti myös edes hieman vanhempiin opiskelijoihin. :) Tietysti olen aika sosiaalinen ihminen, jolla nyt ei ole vielä hirveästi päällekkäisiä menoja, joten se vaikuttaa myös asiaan...
Vapaa-ajan ohjelmistossa meillä oli orientoivalla eli ensimmäisellä viikolla joka ilta jotain... ensin tutustumisilta, sitten retki Suomenlinnaan, baarikierros, fuksibileet ja yhteislenkki/peli-ilta... Sittemmin meillä on ollut ykkösten ilta, kerhojen ilta, selliappro (eläinlääkisen oma appro), varsasitsit, varsajaiset eli fuksiaiset, NVM:t (pohjoismaalaisten eläinlääkisläisten yleisurheilukilpailut ja niihin kuuluva iltaohjelma) ja lisäksi kävimme pienellä eläinlääkisporukalla kuokkimassa erään toisen ainejärjestön fuksiaisissa, joihin oli vapaa pääsy. :D Myös erilaisia kerhojen iltoja ja excuja on tullut käytyä ihmettelemässä, mm. juttua kissojen geenitesteistä sekä Vermon raveihin tutustumista.
Matkalla pois Suomenlinnasta |
Solut ja kudokset vaati vapaa-ajan ponnisteluja, sillä tehtävänämme oli palauttaa piirroksia meille ennalleen määrätyistä kudoksista, sekä määritellä niiden rakenteita ja tehtäviä. Piirrokset tehtiin mikroskoopissa näkemiemme näytteiden perusteella. Itse ehkä vähän oioin tässä, sillä nappasin kännykkäkameralla kuvan kaikista näytteistä ja piirtelin kotona rauhassa kirjaa apuna käyttäen piirrokset valmiiksi. (Osa jäi tosin viimeiseen iltaan - en suosittele lämpimästi kenellekään!)
Valkeaa rasvakudosta |
Osteologiassa puolestaan sekä luennot että ryhmätyöt tehtiin dissektiosalin puolella, jossa saimme hämmästellä koottuja kokonaisia koiran, kissan, hevosen sekä naudan luurankoja, sekä lukuisia irtoluita eri lajeista. Luita kun ei saa salin ulkopuolelle viedä, joten luennotkin vietettiin lievästi epämukavilla tuoleilla metallipöytien äärellä. Mutta kun asia kiinnostaa, ei pieni epämukavuus haittaa niin pahasti! Vaikka asiaa tuli kyllä tuutin täydeltä, oli kurssia järkeistetty ja asioita painotettu - ihan kaikkia pikku muhkuroita ei tarvinnut osata.
Olo kuin eskarilaisella, kun pääsee hiukan puuväreillä leikkimään :) |
Näiden kahden kurssin jälkeen koitti etukäteen kovasti odotettu (sekä innolla että kauhulla) "Lihakset ja Nivelet" -kurssi! Kolme viikkoa vietimme dissektiosalissa preparaattien äärellä ihmetellen lihaksia, niiden peitinkalvoja ja jänteitä, sekä aina loppuviikosta myös niveliä. Lähes joka päivä käymämme osa-alue demottiin opettajalle, josta sai mukavasti lisäpisteitä tenttiin. Koulupäivät olivat vajaata 3-4 h päivittäin, ryhmästä riippuen joko aamu- tai iltapäivisin vuoroviikoin. Asiaa tosin tuli taas hyvin paljon, ja tentissä meinasikin iskeä epätoivo. Onneksi siitä selvittiin enemmän kuin kunnialla!
Epätoivon vimma alkoi vallata mielen tenttiin lukiessa - miten tän kaiken voi muistaa? |
LiNi:n tenttiä ennen meillä oli väliviikko, ja sen jälkeen alkoikin Solun aineenvaihdunnan kurssi, jossa kyllä riittää nippelitiedon nappulatriviaa opeteltavaksi jälleen kerran. Glykolyysit ja glukoneogeneesit olisi hyvä painaa kalloon jo nyt, ettei tentissä tarvitsisi taas hikoilla ylimäärin. Ensi viikolla meillä onkin tiedossa ihka ensimmäiset labrat tähän liittyen, ja täytyy sanoa, että entisenä kemian opiskelijana into päästä taas tekemään hieman labrajuttuja on melkoisen korkealla! :)
Luennoilla pysytään hereillä, kun tehdään muistiinpanoja ja alleviivataan prujuja... tai ainakin yritys hyvä kymmenen! |